Allergie

Allergie voor voedsel kan zowel overgevoelige reacties op voedsel inhouden in de vorm van allergie als in de vorm van intolerantie. U reageert dan overgevoelig of allergisch op bepaald voedsel of bepaalde bestanddelen in voedsel. De overgevoeligheidsreacties kunnen zich uiten in verschillende organen: bijvoorbeeld in de huid, de darmen, luchtwegen, in de vorm van jeuk, uitslag, zwelling en bultjes.

Bij zuigelingen en zogende moeders

Bij verdenking van voedselovergevoeligheid bij een zuigeling kan de diëtist adviseren over de keuze van de voor de baby geschikte zuigelingenvoeding. Ze kan, indien nodig, een diagnostisch eliminatiedieet adviseren en begeleiden bij de introductie van de bijvoeding.
Voor de moeder die borstvoeding geeft, kan ze advies geven welke stoffen ze (tijdelijk) uit haar voeding kan weglaten.

Bij kinderen en volwassenen

De diëtist kan een bijdrage leveren aan de diagnostiek van voedselovergevoeligheid. Ze neemt uitgebreid de voeding met u door, om mogelijke oorzaken van de klachten op te sporen. Ze kan in overleg met u een tijdelijk testdieet afspreken, dat u zo goed mogelijk gaat volgen. U bespreekt met de diëtist het klachtenverloop, waarna u de producten geleidelijk weer herintroduceert. Hieruit kan blijken welke producten u de komende tijd wel en niet kunt gebruiken om zo min mogelijk klachten te hebben.
Belangrijk is ook dat in de gaten gehouden wordt dat uw voeding volwaardig blijft. Zonodig adviseert de diëtist u alternatieve producten of suppletie van vitaminen, mineralen en spoorelementen.

Zoek een diëtist

Zoekt u een diëtist in de buurt? Ga naar de pagina met de adressen van al onze diëtisten.Terug
Disclaimer
Gerealiseerd door Heris IT